MA255

Az MA 255 sztereo mátrix keverõ akkor lehet hasznos, mikor több hanganyagot szeretnénk eljuttatni, több különbözõ helyiségbe egyszerre (pl. iskolák-, gyártelepek-, szállodák-, éttermek helységeibe).

5 stereo bemenet és 5 stereo kimenet áll rendelkezésre. Az 5 bemenetre tetszõlegesen csatlakoztathatunk CD lejátszót, MP3 lejátszót vagy bármilyen más audio eszközt, a kimenetre pedig 1- tõl 5 db tetszõleges helyiség hangfalai csatlakoztathatók, ahová szeretnénk eljuttatni az elöbb említett eszközök jelét.

Mihelyt a kívánt eszközöket bekötöttük, az adott csatornához rendelt 5 db nyomógomb segítségével kiválaszthatjuk, azt a forrást ami az adott csatornába bekötött helyiségben szóljon. Bármelyik 5 jelet eljuttathatjuk bármelyik helyiségbe, így ez egy nagyon praktikus segítség lehet, ha minden teremben más zene kell, vagy pont fordítva, mindegyikbe ugyanaz.

Ezzel a szerkezettel mi dönthetjük el, hogy mikor mi, vagy ki szóljon. Az MA 255 olyan nyomógombokkal van ellátva amelyek csak akkor világítanak, ha az adott csatornán az adott forrást kiválasztottuk, így könnyen szemmel tarthatjuk melyik helységben mi szól.

Az MA 255 elõlapján található nyomógombokon kívül 5 db potméter is rendelkezésre áll, így minden csatornát tetszés szerint külön hangosíthatjuk, illetve halkíthatjuk. A hátlapon megtalálhatjuk az 5 db stereo be-, és stereo kimenet 6,3-as Jack aljzatait.

Ezeken kívül egy ALARM feliratú bemenet is megtalálható rajta, ami egy tûzriasztó rendszerrel összekötve, egy bizonyos, csak a tûzriasztó rendszer jelére, automatikusan lehalkítja a felhasznált csatornák jelét, és a tûzriasztó hangját kezdi sugározni minden teremben. Ez iskolákban, gyártelepeken, szállodákban, éttermekben és egyéb többhelyiséges létesítményekben nagyon hasznos tud lenni.

Egy "Pager Control" nevû csatlakozó felülettel is rendelkezik, amibe egy pager mikrofon csatlakoztatásával egy gombnyomással intézhetünk közleményt, vagy közölhetünk információkat az adott csatornára csatlakoztatott helyiségbe. Az MA 255 12 V-os tápfeszültséggel mûködik, és vonal szintû jelek továbbítására alkalmas.

Képek

Lábléc

Minden jog fenntartva @ 1984 - 2017

Ágota Technic Audio Kft.
1101 Budapest, Pongrác út 9.
+36 20 956 56 57 | acs@agota.hu