TC124

Rádió- és TV-stúdiók telefonos beszélgetõ mûsoraiban, vagy más intézményi kommunikációs hangrendszerek elemeként alkalmazható.

A készülék 9,5" kialakítású modul. Igény szerint lehetséges asztali- vagy rack-be szerelt változat is. Alapvetõ mûködési elve az, hogy a rádiós vagy tv-s telefonálós mûsorokban, a kétvonalas-kétirányú átviteli rendszert négyvonalassá alakítsa át. Ez azt jelenti, hogy a jelfeldolgozás és a keverés érdekében különválasztja a bejövõ (telefon) jelet és a saját hangot, melyek pl. egy adáskeverõ asztalon külön-külön erõsíthetõk, korrigálhatók és újra keverhetõk.

A saját hang alatt ebben az esetben azt a mikrofon hangot értjük, amelyet a riporter, vagy a stúdióban szereplõk hangját vevõ mikrofon állít elõ. A saját hang mikrofonjelét fel kell erõsíteni. A felerõsített mikrofonjel kerül a készülék MIC. IN bemenetére (ez célszerûen a keverõ - mikrofon csatorna DIRECT OUT-járól jöhet). Négybõl kétvonalas átalakítással a saját hang rákerül a telefon vonalra, és a telefonáló ezt hallja.

A telefonáló hangerõszintje, a TEL. TO SEND szabályzóval állítható. Ez a jel a készülék OUTPUT csatlakozóján jelenik meg. Errõl a kimenetrõl vihetõ pl. az adáskeverõbe. A telefonáló és a saját hang minél tökéletesebb szétválasztását segíti a LINE BALANCE szabályzó. Ezt a funkciót a beüzemelésnél kell alkalmazni a készülékhez kapcsolt telefonvonal kihangolására. A TONE GEN kapcsolót benyomva, a belsõ hanggenerátor jelet ad a telefonvonalra.

A LOW és a HIGH szabályzók állításával az OUTPUT csatlakozón (bejövõ hang) megjelenõ generátor-hangot minimumra kell hangolni. A beállítás befejeztével a generátort ki kell kapcsolni. A telefonvonal jelenlétét a LINE led jelzi. Bejövõ híváskor a telefon "felvétele" a TEPHONE ON gombbal történik. Ugyanez a funkció távvezérléssel is eszközölhetõ, mégpedig a készülék hátlapján lévõ TEL.ON REMOTE SWITCH aljzathoz csatlakoztatott kapcsoló segítségével.

Mûszaki adatok: PDF..

Képek

Lábléc

Minden jog fenntartva @ 1984 - 2017

Ágota Technic Audio Kft.
1101 Budapest, Pongrác út 9.
+36 20 956 56 57 | acs@agota.hu