HX3

A HX3 gitár splitter, más néven jelelosztó arra a feladatra lett kifejlesztve, hogy egy gitárral két erősítőt is meg lehessen szólaltani zavaró zajok nélkül. Két gitárerősítő egy rendszerben történő működtetése a legtöbb esetben földhurkot eredményez, mivel a két erősítő külön tápról kapja az áramot.

Két tápegység egy idejű működése földhurkot okozhat és ennek köszönhetően a kapott hang zajos illetve zavaró anomáliákat tartalmazhat.

A termék használata az így kialakuló földhurkot szünteti meg, valamint a kapott jelet megszűri, hogy az ne zavarja meg a felvenni vagy lejátszani kívánt jelet pl. stúdiózás során.

A HX3 gitár splitter teljes biztonságot nyújt a nem kívánt zajok ellen.

A HX3 gitár splitter fő feladata valójában a gitár jelének szétosztása a két erősítő felé. A HX3 bemenete egy nagy Jack aljzat, ahová a gitár jelkábele kerül. Innen a egy galvanikus elválasztás utána a kimenetekre érkezik a jel.

A galvanikus elválasztás során a két erősítőt elválasztja egymástól, így a földhurok nem alakulhat ki. A kimeneteken megjeleő jel, így teljesen olyan mintha közvetlenül a gitárből kapná azt, így közvetlenül összeköthetőek a gitárerősítőkkel.

A kimenetek a terméken található jelzéseknek megfelelően különböznek egymástól. A LO Z OUTPUT jelzésű kimenet és az ISOLATED OUTPUT kimenet között a különbség annyi, hogy a LO Z kimenet direkt a gitár jelét kapja meg, míg az ISOLATED OUTPUT esetében az előzőleg már kettéosztott jel egy transzformátoron fut keresztül, hogy az elszigetelje a másik kimenetre csatlakoztatott erősítőtől.

Amennyiben a gitár jelszintje alacsony és annak erősítése szükséges, úgy a terméken található GAIN potméter segítségével a jelszint a kellő szintre növelhető.

A bemeneti aljzat mellett taláható egy LINK feliratú csatlakozó, ami a gitár jelének továbbítását teszi lehetővé. Mivel egy HX3 csupán két erősítő egyidejű használatát teszi lehetővé, így kettőnél több erősítő használatakor egy továbbfűzéssel lehet eljutni egy harmadik erősítőbe, keverőbe vagy egy újabb HX3 gitár jel elosztóba ahonnan szintén még két erősítő bevonása lehetséges.

A LINK kimenetet egy harmadik erősítő meghajtására már nem alkalmas teljes mértékben, mivel a galvanikus leválasztás nem képes megvédeni a jelet. Ebben az esetben újra zavaros és zajos lesz a jel.

Képek

Lábléc

Minden jog fenntartva @ 1984 - 2017

Ágota Technic Audio Kft.
1101 Budapest, Pongrác út 9.
+36 20 956 56 57 | acs@agota.hu