DSX2500 - 2x500W

Prémium, felsõ kategóriás erõsítõ - Ohmikus kiveitelben. 2 x 500W / 4 Ohm teljesítmény, kapcsolóüzemû táp, bridge mode 1 x 1000W / 8 Ohm.

A Magyarországon tervezett-, gyártott- és kézzel szerelt Silverblade erõsítõk három évtized tapasztalatát ötvözik a legújabb technikai megoldásokkal. Az analóg MOS-FET végfokozat a kapcsoló üzemû tápegységgel, kiváló erõsítõt eredményezett. Analóg hangzás, ingadozásmentes kimenõ teljesítmény, és kis súly.

Különösen alkalmas mobil-, és élõ hangosításra, -az installációs felhasználás mellett, -mivel a Silverblade azon kevés erõsítõk egyike, amely képes a kitartott, folyamatos hangok teljesítménycsökkenés nélküli reprodukálására. Igazi különlegessége a sorozatnak az Ohm-váltó kapcsoló, mellyel optimálisan illeszthetõ az erõsítõ az adott hangfalhoz.

Felépítés

Kapcsoló üzemû átalakító (inverter):
A DSX sorozat kapcsolóüzemû invertereinek felépítése eltér a szokásos megoldásoktól. Az egység ellen ütemû, segédtranszformátoros önrezgõ áramkör. Az elõnye a szokásosnál jobb hatásfok, az egyszerû felépítés, valamint az, hogy a kapcsolási folyamatok során lényegesen kisebb zavaró feszültség keletkezik.

Végerõsítõ fokozat
Komplementer MOSFET tranzisztorokkal kialakított AB osztályú végerõsítõ. Különlegesen jó mély- és magas átvitellel rendelkezik, melyhez kiváló teljesítmény-sávszélesség párosul. Az erõsítõ oldalanként hat pár Mosfet tranzisztort tartalmaz, melyek áramterhelhetõsége 60A.
Kezelõszervek és csatlakozók

Elõlap

Power:
A hálózati kapcsoló benyomásával a készülék bekapcsolódik, a mellette lévõ LED világít.

Level:
A LEVEL1 ill. a LEVEL 2 szabályzókkal a bal ill. jobb oldal hangereje állítható be. Bridge üzemmódban a hangerõ a LEVEL 1 gombbal szabályozható.

Kivezérlés:
A zöld LED-ekbõl álló kivezérlésmérõ az 1 ill. a 2. csatorna kimenõ szintjét mutatja, -24 dB és -3 dB-es értékek között. Ha a kimenõ szint eléri a 0 dB-es értéket, azaz a névleges kimenõ teljesítmény értékét, ezt a sárga LED (powerguard) világítása jelzi.

Powerguard:
A POWERGUARD áramkör folyamatosan ellenõrzi a kimenõ és bemenõ jel közötti eltérést. Amennyiben a jel alakjában eltérés van, - pl. túlvezérlés, túlterhelés - vezérli a bemeneti limitert, amely megfelelõ mértékben csökkenti a bemenõ jelet, és ezzel egy idõben a sárga LED világítani kezd.

Error:
Az erõsítõ védelmi rendszerének állapotát jelzi. Amennyiben a védelmi rendszer hibát észlel, - végerõsítõ meghibásodás, DC védelem, túlmelegedés, nagyfrekvenciás védelem, - az ERROR LED világít. A késleltetett bekapcsolás ideje alatt, amíg a kimeneti relék nem aktivizálódtak, a LED világít.

Hátlap
Bemenet:
Szimmetrikus XLR bemenet INPUT1, INPUT2, továbbfûzési lehetõséggel (LINK OUT). Bridge üzemmódban csak az INPUT1 bemenet fogadja a jelet.

Kimenet:
Négypólusú speakon csatlakozó. (OUTPUT1, OUTPUT2) Bridge módban a kimenõ jel az OUTPUT1 csatlakozó 1+, 2+ érintkezõin jelenik meg.

Hûtés, hõvédelem:
Teljesítmény- és hõfok-vezérelt DC ventilátor. A ventillátor fordulatszáma folyamatosan változik a kimenõteljesítménnyel és a tranzisztorok hõmérsékletével arányosan. Amennyiben a tranzisztorok hõfoka eléri a 95C°-ot, a ventilátor max. fordulatra kapcsol. Ha nem sikerül beállítani a hõegyensúlyt, és tovább nõ a hõfok, a hõvédelem 100 C°-nál lekapcsolja a terhelést a kimenetrõl.

Bridge mode:
A kapcsoló benyomásával a készülék BRIDGE üzemmódba kerül. Ezt a mellette lévõ LED jelzi.

Képek

Lábléc

Minden jog fenntartva @ 1984 - 2017

Ágota Technic Audio Kft.
1101 Budapest, Pongrác út 9.
+36 20 956 56 57 | acs@agota.hu