HX1

A HX1 guitar balancer, más néven jel szimmetrizáló arra a feladatra lett kifejlesztve, hogy aszimmetrikusból szimmetrikussá alakítsa át a kívánt jelet. A speciális kialakításának köszönhetõen jelveszteség nem keletkezik.

A hangosításban, vagy stúdió technikában használt hangszerek és egyéb kiegésztõk (pl hangkártya) legtöbbje aszimmetrikus kimenettel rendelkezik, azaz aszimmetrikus jelet továbbít az erõsítõk, keverõk felé. Ennek az aszimmetrikus jelnek a hátránya az, hogyha hoszabb kábelen fut kersztül, akkor azt a környezetben található más tápegységek, magasfeszültségû kábelek vagy jelkábelek is megszórhatják, beszennyezhetik elektromos zajjal. Ennek következtében a kapott jel zajossá válik és így teljes mértékben alkalmatlan stúdiózásra vagy hangosításra.

Ennek megelõzésére az aszimmetrikus jelet egy ehhez megfelelõ eszközzel már a kimenet után közvetlenül át kell alakítani szimmetrikus jellé. Ebben a jelátalakításban nyújt segítséget a HX1 guitar balancer.

A szimmetrikus jel leegyszerûsítve két egymás mellett futó fázisfordított jelalakot jelent. Ennek beszennyezése ugyan nem nehezebb, de a jelfeldolgozásánál minden zavar könnyen kiszûrhetõ. Mivel a keverõk, hangkártyák és az ehhez hasonló eszközök bemenete aszimmetrikus, így a szimmetrizálást mindenképpen aszimmetrizálás kell, hogy kövesse. E nélkül nem képesek a bemenetek feldolgozni a fogadott jelet. A szimmetrikus jel visszalakításához a Silverblade RX1 revamp terméke az ideális választás.

A termék LINK felirat alatt található kimenete továbbfûzési lehetõséget biztosít. Ez a kimenet aszimmetrikus, így hosszabb jelvezetésekre nem alkalmas. Amennyiben többfelé is szükséges lehet a jel továbbítása, ezzel a kimenettel az lehetséges.

A termék bemenete aszimmetrikus jelek továbbításához alkalmas 6,3-as Jack kábelek fogadására lett kialakítva. A beérkezõ jelszint a termék tetején található GAIN szabályzóval tovább növelhetõ a kivánt szintig. A kimenet a hosszabb jelvezetéshez ajánlott XLR csatlakozós kábelek fogadására alkalmas. Trafós leválasztás biztosítja, hogy ne jelenjen meg zaj a kimeneten.

Képek

Lábléc

Minden jog fenntartva @ 1984 - 2017

Ágota Technic Audio Kft.
1101 Budapest, Pongrác út 9.
+36 20 956 56 57 | acs@agota.hu